Последен ден от предизборната кампания, само след часове следва денят за

...
Последен ден от предизборната кампания, само след часове следва денят за
Коментари Харесай

Експерти: Вяла предизборна кампания с констатиране на проблеми вместо предлагане на решения

Последен ден от предизборната акция, единствено след часове следва денят за размисъл.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 337
" За да бъде построен добър обществен облик, не би трябвало да се лъже, да си със постоянна ценностна система, хубава биография без пукнатини. На избори най-вече се лъже, нещата които казваш, да можеш да ги изпълниш. Ако обещаеш нещо, а то е нереалистично, ще бъдеш елементарно заловен. В 2023 година виждаме популизмът да избуява ", разяснява пиар експертът Даниел Киряков в студиото на  " България заран ".

Той акцентира, че през акцията офанзивите главно са личностни, има фиксиране върху претендента и историята на партията, която го излъчва. 

Пиар експертът доц. Александър Христов определи предизборната акция като вяла и добави, че в нея се чуват повече констатации на проблеми, в сравнение с решения.

" Те са сложни и зад тях би трябвало да застанеш и след това ще ти желаят сметка. Констатацията значи цялостен популизъм. Клишета постоянно има и ще продължава да има. Станаха по-лични дебатите, повода в София е, че главните претенденти нямат нищо кметско в себе си и не престават да нямат. Естествено е полемиките да се концентрират върху техните персони, мъчно при подобен вид претенденти можеш да се фокусираш върху политики ", сподели доцент Христов.

Даниел Киряков акцентира пред Bulgaria ON AIR, че сполучлив човек в една област не е гаранция, че ще бъде сполучлив и в кметския стол. Той напомни, че с не по-малка тежест от избора на кмет е този за общински съветници. 

" При оранжев кмет и розов общински съвет няма да могат да мелят брашно. Ние като поданици ще страдаме. Местните избори са не просто отзив за продължение на политическото ръководство, по тази причина виждаме напрежение за тематики, по които не би трябвало да има такова за кметски избори ", сподели Киряков.

Колегата му добави, че даже в настоящите акции парламентарните партии не могат да избягат от диалози за сглобка, кой с кого ще се сдружава. Доц. Александър Христов очаква избирателната интензивност на локалния избор да бъде по-голяма от тази на парламентарните избори. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР